Искаш ли да бъдеш успешен? Да покориш върховете на живота? Да бъдеш сред хората за които пишат? Е, може би първо трябва да се запознаеш с няколко добри примера и да се вдъхновиш. Днес ще мотивирам всички четящи блога с един успял българин.

Той се казва Мило Борисов и за своите вече 60 години записва в биографията си няколко мегадобри проекти. Освен в основното му направление – игралната индустрия, те са насочени в социалната сфера и изкуството. А пътят, по който ги постига, е вдъхновяващ.

Както може да се досетите, знаците се появяват още в детските години. Мило Борисов посещава уроци по пиано, а заедно с това проявява интерес и към технологиите. Докато взима втората си категория за професионален пианист, печели и награда Златна значка от технически конкурс в Пловдивския панаир с проект и експонат на цифров честотомер. След това създава своя професионална музикална банда, а по-късно се дипломира като студент с реализирането на първи МИДИ адаптер – позволява свързването на музикален инструмент с компютър.

Следват години на проявен предприемачески дух и създаване на фирми в просперитетна сфера – игралната. Тя обаче иска разбиране и инженерна мисъл, за да се реализира успешно. Тук Мило Борисов изучава устройството на слот машините и до толкова потъва в тях, че за няколко години успява да създаде не само подобни устройства, но и софтуер, който е тотално иновативен. От тази история трябва да запомните нещо много важно – винаги да патентовате откритията си, защото някой може да ви ги присвои.

Така се случва и тук, но това не спира нашия герой, а даже напротив – дава му нов стимул. През годините се раждат проекти като Mega Jack, Rhino, както и онлайн казината Palms Bet. Разпространяват се на общо 5 континента, а заедно с тях идва и отговорността от развитието на игрите. Така се ражда фондацията „Отговорна игра“, която цели да предотвратява и да се справя с пристрастяването.

А ако се чудите какво се е случило с музиката и изкуството – те се възраждат в живота Борисов преди година, когато основава продуцентска къща. Тя се нарича Palms Music и активно подкрепя таланти и хора, желаещи да се докоснат до изкуството.

Изводът от всичко, написано до тук, е че успехът може да бъде открит навсякъде. Всичко обаче зависи от интересите ви и от желанието да ги развивате. Е, готови ли сте да се впуснете?

Google+ Comments