От години съм голям привърженик на офроуд състезанията. Следя почти всяка една надпревара, като разбира се най-голям интерес имам към ежегодното рали Дакар.

Винаги ми се е искало да се пробвам в подобен тип състезание, но напълно осъзнавам факта, че за да се смучи това на първо място трябва да имам доста добра подготовка, после спонсори и автомобил, с който да вляза в надпреварата.

Но все пак това е останало като една детска моя мечта, която в известен смисъл моята приятелка осъществи.

За един мой рожден ден, тя ми подари обиколка с бъгита в планината. И наистина това беше прекрасно изживяване, защото за първи път усетих какво всъщност представлява да управляваш превозно средство в пресечен терен.

В нормалното си ежедневие всеки ден карам колата си в София, но това по никакъв начин не може да се сравни с управлението на бъги в планински терен. Изживяването беше интересно и много запомнящо се за мен. Но трябва да си призная, че ми беше особено трудно да управлявам тази голяма и мощна машина.

Убедих се е от първо лице, че за това се изискват много знания, за способностите на превозното средство, умения, и съобразителност за състоянието на терена. И разбира се трябва да си подготвен за начина, по който ще реагира бъгито на тази конкретна настилка.

https://www.sportlive.bg/sport/motor/bylgarskata-gordost-na-rali-dakar-%E2%80%93-orlin-aleksiev-746764.html

Google+ Comments