Много често с жените, които познавам, ни се е случвало да разговаряме на темата за оценката на красотата на нашия собствен пол. За тях винаги е било непонятно как мъжете не можем да дадем оценка за външния вид на други мъже. Докато жените не се притесняват от това да кажат, че някоя жена е красива и привлекателна.

Истината е, че ние мъжете не обръщаме внимание на външния вид на мъжете. Може да се сравняваме чисто физически – дали сме толкова силни, способни, мускулести, но красотата… това е нещо, което ние не забелязваме. Защото мъжката красота не ни интересува. Интересуват ни именно тези признаци, с които се съревноваваме един с друг, но да оценим просто красотата на един друг мъж… напълно невъзможно според мен.

Освен това съществува и друг много важен фактор който отново е свързан с нашата мъжественост. А как се оценява тя – благодарение на сексуалността. Често мъжете се въздържат да дават оценки на външния вид на други мъже, за да не бъде поставена под съмнение тяхната сексуалност. А това, мили дами, е изключително важно за нас.

При жените е различно – вие залагате на красотата си, това е нещото, в което се сравнявате – чисто първосигнално. Гледате каква й е косата, очите, тялото, устните, носа, усмивката. Поведението и интелекта й са нещата, на които също много обръщате внимание, но не е нещо, което може да се прецени от пръв поглед.

След толкова дълги дискусии на тази тема, мисля че най-после успях да дефинирам и консолидирам становището си по нея. Ще се радвам да прочета и други гледни точки от вас.

Google+ Comments