Всички ние знаем какво е определението за добрия предприемач – човек, предприемащ действие в нови полета с цел печалба. Точно затова и едни от най-богатите хора в света са тези с предприемачески дух и нюх. Те не се поколебават да използват идеите си и това да им донесе множество дивиденти. А ако и ти искаш да поемаш по този път, какво трябва да знаеш?

Колкото и литература да четеш по темата, със сигурност ще намериш вдъхновение. Но основната рецепта за успех се крие в едно единствено нещо – иновация без страх. Какво означава това? Казано накратко, щом имаш концепция за нещо върховно според теб, то да не се притесняваш да я приложиш в различни сфери, за да установиш нейното действие. Липсата на поставени граници от теб самия е водещо.

Аз често давам за пример иновациите в колекторските компании, които се занимават със събиране на дългове. Щом те успяват да вложат нещо модернистично и да разчупят иначе скучноватия си и даже затормозяващ бизнес, то значи навсякъде може. Просто трябват точните хора, които да се появят с точното предложение. А това може да си точно ти, не мислиш ли?

Разковничето е да мислиш в бъдеще и да си представиш какво му трябва, за да е супер. После прехвърляш проекцията върху определен бизнес, към който имаш интерес и воала – получаваш концепция. Тук обаче не се безпокой да използваш каквото и да е – технологии, нанотехнологии, роботи или обикновени човешки постулати, общовалидни за всяко време и място.

Може думите ми да ви звучат прекалено изтъркано или да не са подплатени с много доказателства, но пробвай. Аз съм сигурен в техния успех, защото са приложими от най-малкото нещо в живота до най-голямото. А ако ти се вижда много просто, то помни, че именно в простотата са красотата, трудността и успехът.

Google+ Comments