Когато дойде поредният повод, какво измисляте за подарък? Дали баналното – пари, или пък парфюм, дреха, дори и сувенир? Всички тези вещи са ни познати от най-ранна детска възраст и въпреки че понякога ни изненадват, в повечето случаи са просто поредната вещ у дома. За да придадете обаче на подарък и повече персонализация и индивидуалност, трябва да бъдете по-креативни.

Не е необходимо да стоите и да мислите с часове, докато ви хрумне нещо гениално. За щастие има хора, които вече са помислили и улесняват живота ни. Това са групите за хендмейд, в които членуват хиляди родни творци, правещи невероятни ръчно изработени красоти. С това засягам и любимата ми тема за защита на българското. Може вносните продукти да са по-евтини, но и качеството, и визията им не са впечатляващи.

Моят съвет в случая е в социалните мрежи просто да се включите в група с много хендмейд хора и да пуснете пост за това какъв е бюджетът ви, срокът за изпълнение, поводът и ако имате някакви други изисквания. Гарантирам ви, че веднага започват да се включват автори, които да предлагат стоките си, а вие просто трябва да разгледате и да си изберете. А ако не искате такава публичност, то потърсете по ключови думи.

Споделям ви моя опит, защото това лято бях поканен на три сватби и две кръщенета. Вариантът с парите е супер, но за мен не е достатъчен. Затова отделих и малко повече бюджет, за да подаря нещо персонално. И наистина постигнах резултата, който исках. Оставете се и вие да бъдете изненадани от хората, които творят с ръцете и сърцата си. Защото именно това е смисълът на подаръка – да бъде предаден и изработен с любов, за да я внася във всеки ден.

Google+ Comments