С нарастването на възможностите за работа от вкъщи, хората все повече започнаха да дават приоритет на домашния уют и комфорт. Работодателите също започнаха да обръщат голямо внимание на работната среда в офиса. Те все повече се опитват да осигурят максимално удобни и комфортни пространства за своите служители.

Климатикът е един от уредите, които имат ключова роля за постигане на тези условия. Поддържайки подходяща температура в пространството, тези устройства могат да осигурят максимален комфорт през цялата година, без значение дали става въпрос за дома или офиса. Ако все още нямате климатик или използвате по-стар модел, който не е толкова ефективен, то може би е добре да помислите за монтирането на нов, преди да е настъпил пикът на летния сезон.

Всъщност, по-голяма част от хората предприемат тази стъпка именно през месеците април, май и началото на юни. През този период времето у нас обикновено е по-меко, а и специалистите по климатизация не са толкова натоварени, колкото през лятото и зимата. По отношение на типа климатици, сред най-предпочитани са тези с инверторна технология. Oт Eclima отбелязват, че този вид климатични системи са се превърнали в сериозен бум. Инверторните климатици Eclima превъзхождат по-старите конвенционални модели в много отношения. В същото време, те се предлагат на относително по-ниски цени от техните по-модерни конкуренти -хиперинверторните климатици. Инверторните климатици на Eclima идват с куп други предимства, за които ще говорим по-късно. А сега нека видим, защо именно пролетта един от най-подходящите сезони за монтиране на нова климатична система.

Защо пролетта е идеалното време за монтиране на нов климатик?

Смята се, че оптималното време за закупуване и подмяна на климатик е през пролетта, в периода от април до юни или есента, от септември до октомври. Разбира се, това не е случайно. Има няколко причини, поради които тези месеци са идеални за покупка и монтаж на нова климатична система.

По-лесен монтаж

Пролетта е периодът, когато температурите започват да се повишават, но все още не са толкова високи, че да изискват постоянна употреба на климатик. Освен това, през този сезон времето става по-меко и по-предсказуемо, поради което процесът на монтаж може да протече по-гладко без прекъсванията, които често се налагат през по-суровите сезони.

дистанционно насочено към климатик

По-изгодни цени и промоции

Разбира се, за повечето хора големият въпрос е: „Кога климатиците са най-евтини?“. Цените на климатичните системи, подобно на други видове стоки, могат да варират според сезона. Въпреки че често може да откриете впечатляващи разпродажби около Черен петък, пролетта обикновено е един от сезоните когато климатиците се предлагат на доста изгодни цени. Защо е така? Първо, хората купуват по-малко климатици по това време, така че дистрибуторите на такава техника често предлагат страхотни оферти. Освен това, повечето нови модели излизат в началото на годината. В резултат на това, компаниите започват да намалят цените на по-старите модели, за да разчистят инвентара за новите продукти.

Повече удобство

Ако смятате да смените стария си климатик с нов, то много по-удобно би било да го направите през пролетта. По време на този период обикновено няма да имате нужда от отопление или охлаждане. Така че спокойно можете да отделите време за закупуване и монтаж, без да е нужно да прибързвате с решението си.

Кога е време да помислите за нов климатик?

Климатиците, както всички уреди в дома ни, не са вечни. Дори и при най-добрата поддръжка и профилактика, в крайна сметка ще трябва да смените вашия модул, ако го използвате твърде дълго. И така, ето някои от сигналите, които показват, че може би е време да помислите за нова климатична система.

  • Използвали сте устройството повече от 10 години

Средната продължителност на живот на обикновените климатици (без инвертор) е около 8 – 10 години. Съвременните инверторни и хиперинверторни системи могат да издържат по-дълго, от 15 до 20 години, поради по-добрата си ефективност и по-модерните материали.

  • Сблъсквате се с повтарящи се повреди

Ако вашият климатик често се поврежда, въпреки редовната поддръжка, то вероятно е време за подмяна. Често срещани проблеми, като запушени филтри и износени части, могат да причинят значителни щети на вашата система. Запушеният филтър, например, може да повреди вентилатора и други чувствителни компоненти, докато неадекватният въздушен поток към изпарителната бобина може да причини прегряване, правейки ремонтите неефективни.

  • Сметките ви за ток растат

Ако забележите внезапно и необяснимо увеличение на потреблението на енергия в дома си, това може да е знак, че вашият климатик не функционира добре и се нуждае от подмяна. Обикновено вашите месечни сметки за ток трябва да останат относително постоянни, като колебанията възникват главно по време на най-студените месеци (януари и февруари) и най-топлите (юли и август). Въпреки това, ако не сте променили битовите си навици, но все още получавате значително по-високи сметки за ток, това може да означава, че вашият климатик е по-малко ефективен или има някаква неизправност.

Защо инверторните климатици са чудесен избор?

Инверторните климатици имат доста предимства, което ги прави едни от най-предпочитаните опции за домове и офиси. Първо, тези системи са много по-ефективни и икономични в сравнение с обикновените модули без инвертор. Те работят с постоянна скорост, като регулират мощността на компресора според нуждите за отопление или охлаждане. Това не само води до по-стабилна температура в помещението, но и осигурява значително по-ниски разходи за електроенергия.

Освен това, инверторните системи са идеален избор, ако търсите качествен климатик на изгодна цена. Разбира се, в никакъв случай няма да сбъркате, ако се спрете на хиперинверторен модул. Имайте предвид обаче, че те са изключително висок клас климатична техника, поради което изискват малко по-голяма инвестиция.

В допълнение, повечето съвременни инверторни климатици са оборудвани с иновативни функции и технологии, като филтри за пречистване на въздуха, Wi-Fi адаптери за лесно управление, сензори за откриване на активност и движение в помещението, и много други. Всички тези допълнителни екстри подобряват цялостната работа на климатика, правейки го по-ефективен, икономичен и по-удобен за използване.

Google+ Comments