Темата за елктромобилите не е нова, но пък с желанието за опазване на околната среда, стават все по-актуални. Заедно с това започват и да се произвеждат коли, които са екологични и същевременно са за масовите потребителите. Там насочват вниманието си и производителите.

От последните проучвания данните доказват, че Tesla засега се представя доста убедително в бранша. За това гарантира и привързаността на клиентите, които отново биха си купили по-новите модели. Но спрямо критериите за EV Tesla регистрира над 200 греши, а при Dodge Ram са около 130. Само за сравнение – по-масови марки като BMW, Mercedes и Audi имат регистрирани около 200 проблема.

Така че, за да видите, че има и много алтернативи, ви споделям и още няколко модела на електромобили, които смятам, че ще завладеят 2022. Започвам с една от любимите ми марки -BMW, и моделът iX xDrive50. Цената на този автомобил ще бъде малко над 80 хил. долара и ще може да премине с едно зареждане 520 километра. Не са много, но предвид комфорта и размерите на колата, определено пък пътуването ще бъде много приятно.

Към края на годината трябва да излезе и Volvo C40 Recharge. Стойността му е почти 60 хил. долара и може да измине само 340 км и да вдигне за няколко секунди 100 км/ч. Това, което ме впечатли обаче е, че седалките са произведени от рециклирана пластмаса. Производителят се е стремил да вложи колкото се може повече рециклирани и рециклируеми части, което определено е много еко.

Накрая завършвам и с едно луксозно изпълнение – Lucid Air Dream Edition. Неговата цена е почти 170 хил. долара. Най-доброто при него е, че с едно зареждане се минават 840 км, което дори за България е отлично. Екстрите като стъклен таван, съраун система и какво ли още не, вдигат цената най-много.

Google+ Comments