Всички спортисти са подложени на сериозни хранителни и тренировъчни режими. За никого не са тайна и разрешените добавки, които взимат, за да са още по-издръжливи. Но въпреки всички ограничения и контрол, трябва да има доза воля и регулация от страна на самите спортисти.

Днес в блога няма да си говорим точно за диети и подобни, които ще ви направят атлети. Иска ми се да споделя с вас за една конкретна храна, която не трябва да консумират точно футболистите. Сега сигурно се опитвате да познаете и в главата ви идват предложения от рода на тесто, сладко, въглехидрати.

Няма да ви мъча повече, а ще споделя, че става дума за кетчупа. Знаете, че в редица проучвания той е изтъкван като основна вредна храна. Заради консерванти и оцветители, не е задължително да се прибира в хладилника, а това го прави изкуствен на съставки. Вкусът му е много добър и разбира се, има своите естествени съставки, от които може да се получи.

За ползите и вредите ще оставя темата за друг материал, а сега ще ви споделя откъде идва ограничението и то точно за футболисти. То е валидно за тима на Астън Вила и е въведено от техния треньор Стивън Джерард. Причината тренерът да премахне кетчупът от менюто на своите спортисти е, че те трябва да проявяват самоконтрол и да се опитат да бъдат по-добри. А това несъмнено идва и от начина на хранене.

Сигурно ви се струва много смахнато, че самият Джерард има успехи с отбора на Глазгоу и вече жъне такива с Вила. Ясно е, че не е само от кетчупа или по-скоро липсата на такъв, а и от начина на цялостна физическа, хранителна и психическа подготовка. Затова сметнах, че това може да е полезна информация, която да ви мотивира.

Google+ Comments