Лятото е тук в пълната си сила и е време за почивки. Морето е идеалното решение, а опциите там са многобройни. Тъй като аз обичам да експериментирам и да прекарвам времето си пълноценно и разнообразно, съм опитвал някои варианти. Затова ще ви споделя опита си от престой в каравана, палатка и хотел.

Преди няколко години бях подвластен на адреналина и с приятели взехме палатки, дюшеци и малко дрехи и се отправихме към морето. Единствената ни познат дестинация, на която можеше да се позиционираме, бе Арапя. Бяхме чували добри отзиви за къмпинга, а ако не ни харесаше – в близост имаше много хотели и можеше да се преместим.

Трябва да отбележа, че в Арапя може да намерите хранителни магазини, ресторанти, общи санитарни помещения и общо взето всичко необходимо за нормален престой. Ние си изкарахме невероятно и нищо не ни липсваше. Единствено трябваше да свикнем със спането на по-твърда повърхност, с високите температури през деня в палатката, създаването на импровизиран простор и зареждането на телефоните по баровете на плажа. Но все пак е цивилизовано и препоръчвам мястото като страхотно начало на палатково преживяване.

На следващата година посетихме и току-що направения къмпинг в Шкорпиловци. Той е предназначен за кемпери и каравани. Тъй като ние бяхме взели вече под наем каравана, си резервирахме едно от местата на сравнително първа линия и се подготвихме за вълнуващото изживяване. Всъщност престоят в каравана наподобява този в малък хотел. Имаш си всички удобства, само че на много по-малка площ. Къмпингът разполага с електричество и общи санитарни възли. Плажната ивица е голяма, а ветровете там са перфектни за практикуване на уиндсърф.

Няма да наблягам на престоя в хотел, защото всички сме били. Но ако желаете да смените материалния лукс с този на истинския плажен бохемски живот, то експериментирайте. Дори и да сте с деца, ще се справите с битовизмите по някакъв начин. Но за сметка на това, ще създадете невероятни емоции на семейството си. След години няма да се сещате за луксозната стая на най-тузарския курорт, а за това как сте посрещайки изгрева от палатка на плажа, как сте правили каравана парти с хора от целия къмпинг и как сте чувствали постоянно пясъка под краката си.

Google+ Comments