Изборът на климатик не е никак лесна задача. Без значение дали търсите уред за вашия дом, офис или търговски обект, решението което вземете в този момент непременно ще се отрази, както на нивото ви на комфорт, така и на вашия джоб, и то за години напред.

Има редица съображения и въпроси, върху които ще е добре да помислите – от големината и оформление на вашето помещение до мощността, енергийната ефективност, нивата на шум и дори външния вид на устройството. Първоначалната цена на климатичната система също е фактор, който ще искате да вземете под внимание. Ползите от правилния избор могат да бъдат значителни, както по отношение на цената, така и по отношение на комфорта.

Въпросът е, как да вземете правилното решение? Какво трябва да гледате при покупката на климатик? С какво едни климатици са по-добри от други и от значение ли е марката на самия модул?

Какво е общото между висококачествените климатични модули?

Висококачествените климатични системи имат минимален разход на електроенергия, като същевременно осигуряват стабилно и надеждно отопление/ охлаждане година след година. Те също така работят тихо, имат дълъг живот и са щадящи за околната среда. Добрият въздушен поток и надеждната система за филтриране са допълнителни предимства, които могат значително да допринесат за подобряване на качеството на въздуха във вашия дом.

За да добиете по-добра представа какво отличава качествените климатици, ще разгледаме по-подробно една доста популярна у нас марка – Fuji Electric. Климатиците Fuji Electric на Eclima комбинират множество предимства, които ги правят предпочитан избор за много потребители. На първо място, те са изключително икономични, особено по-новите инверторни и хиперинверторни модели. Те могат поддържат постоянна температура и то при минимален разход на енергия. Така че, ако ви трябва климатик, който да използвате ежедневно, може да си струва да разгледате моделите на Fuji Electric.

Тихият режим на работа, е друг голям плюс на тези системи. Ако разгледате последните модели климатици Fuji Electric предлагани на eclima.bg, ще откриете, че повечето от тях имат шумово ниво под 25 dB, което се равнява на шума от падащи листа. И макар че доста хора не обръщат голямо внимание на това, шумовото ниво на климатика е фактор, който не е за пренебрегване, особено ако смятате да монтирате модула в спалнята си или в офиса.

Климатиците Fuji Electric се предлагат в доста голямо разнообразие от модели. Може да намерите както по-мощни устройства, предназначени за отопление и охлаждане на по-големи по размер помещения, така и по-малко мощни модули, които да отговорят на нуждите на по-малки пространства.

климатици външно тяло

Какви са разликите между Fuji Electric и Fujitsu General?

Fuji Electric и Fujitsu General са два доста известни бранда климатици, които вероятно заради близките си имена, много хора ги смятат за еднотипни. Истината е, че това се различни компании, занимаващи се с производството на климатична техника. Но каква е разликата между тях и можем ли да кажем, че едните са по-добри от другите?

Основната разлика между двете компании се крие в техния акцент. Докато Fuji Electric се фокусира основно върху енергийната ефективност и надеждност на продуктите си, Fujitsu General отдава по-голямо значение на иновациите и по-мощната производителност на своите системи. Fujitsu General се гордее с модели с мощност до 54 000 BTU, които са подходящи за по-големи пространства, до 50 кв. м.

Въпреки тези малки разлики обаче, спокойно можем да кажем, че климатичните системи на Fuji Electric и Fujitsu General са доста сходни по отношение на качество и характеристики. И двете компании дават приоритет на надеждността, издръжливостта и високата ефективност при производството на своите продукти. Ако разглеждате модули с еднаква мощност от двете марки, можете да очаквате сравнително еднаква производителност във всички области.

В крайна сметка, решението между Fuji Electric и Fujitsu General ще зависи от специфичните изисквания на помещението и вашите лични предпочитания.

И все пак, от значение ли е марката на самия модул?

Разбира се, някои марки и устройства са по-добри от други. Въпреки това обаче, най-добрият климатик е този, който най-добре отговаря на вашите нужди.

Първо, помислете за издръжливостта на устройството. Това не само засяга дългосрочните разходи, но и неговата ефективност. Потърсете функции като програмируеми контроли, регулиране на стайната температура и широко покритие. Тези функции осигуряват оптимизиран въздушен поток и вентилация, които са от решаващо значение за поддържане на комфорт през цялата година.

Освен марката и модела на самия климатик, е много важно да обърнете внимание и на компанията, която ще монтира устройството ви. Климатиците са сложни системи с различни компоненти, които трябва да бъдат монтирани правилно. Професионалистите по монтаж на климатици познават тънкостите на тези устройства и могат да гарантират, че всичко е настроено както трябва. Това означава, че вашият климатик ще работи по най-добрия начин от първия ден, осигурявайки оптимален комфорт и ефективност.

Google+ Comments