Всяко бизнес помещение, независимо от размерите, оформлението и приложението му, изисква климатична система, която идеално да отговаря на неговите специфични нужди. В много случаи обаче, изборът на климатик за подобен обект се оказва предизвикателство. Офисите често имат големи панорамни прозорци, които заемат по-голямата част от пространството на стените. Магазините, от друга страна, обикновено се нуждаят от повече рафтове и стелажи, които затрудняват поставянето на стенен климатик.

Едно често срещано погрешно схващане е, че ако нямате място за стандартен стенен модул, нямате друг избор, освен да поставите таванен климатик. Но това не винаги е така. Подовите климатици предлагани на https://klimatici.bg/podovi-klimatici-ceni/ са ефективно решение за помещения с по-специфично оформление, където пространството на стените е ограничено. Те не се монтират високо на стената, така че това може да ви спести доста място, ако имате рафтове, етажерки или някаква декорация.

Подовите климатици подобно на стенните, се предлагат в разнообразие от модели и размери. Освен стандартните модули, които се състоят от вътрешно и външно тяло, в Klimiatici.bg ще откриете и подови климатици без външно тяло, които не само, че са по-лесни за монтиране, но и осигуряват превъзходно ниво на комфорт.

Какви са другите плюсове на подовите климатици и защо те са идеални за офиси и търговски обекти? Нека видим!

С какво се отличават подовите климатици от стандартните модули за стена?

Основната разлика между подовите и стенните климатици, е мястото им за монтаж. Въпреки че вътрешното тяло и на двата вида модули се поставя на стена, при подовите то се монтира в близост до пода, докато при стенните, то е окачено на няколко сантиметра от тавана.

По принцип, подовите модули предлагат по-гъвкав монтаж. Те могат да бъдат поставени под прозорци, в ниши или на самата стена. Ето защо, те често се използват в помещения със скосени тавани или стени, или стаи с много прозорци.

Като цяло и двата вида системи могат да бъдат изключително ефективни и икономични, стига да изберете модел, който да отговаря на големината на вашето помещението.

Стенните и подовите климатици са доста сходни и по отношение на начина им на работа. Те обикновено се състоят от вътрешно и външно тяло, между които се извършва пренос на топлина. Този пренос може да бъде отвътре навън или отвън навътре, в зависимост от това дали трябва да охладят или затоплят пространството.

Защо да изберете подов климатик за вашето бизнес помещение?

Подовият климатик е чудесно решение, в случай че искате да си спестите пространство на стените във вашия магазин или офис, или просто не ви допада идеята да окачите климатик на толкова видно място. Подовите модули са изключително подходящи за по-малки магазинчета с множество стелажи, офиси с големи панорамни прозорци, както и пространства със скосени стени и тавани.

Поставен ниско на стената или под прозореца, подовият климатик няма да заеме ценно пространство от стената, което може да ползвате за поставяне на артикули или декорация. Нещо повече, това няма да е първото нещо, което клиентите ще видят, когато влязат във вашия магазин.

подов климатик закачен ниско долу

Освен че са по-практични и по-гъвкави по отношение на монтажа, подовите климатици предлагат и редица други предимства.  

  • Те са налични са в широка гама от модели – могат да варират по мощност, енергиен клас, допълнителни екстри и т. н. Предлагат се и модели без външно тяло, които са по-лесни за монтаж и не нарушават фасадите на сградите.
  • Енергийно ефективни са. Подовите климатици, подобно на повечето съвременни уреди, предлагат превъзходна енергийна ефективност. Голяма част от тях са оборудвани с интелигентни функции, които водят до допълнително спестяване на енергия.
  • Те работят тихо – това ги прави идеални за офиси.

Подовите климатици имат много от същите характеристики и предимства като системите за стенен монтаж. Те се предлагат с най-различни иновативни функции, които могат значително да подобрят ефективността на уреда.

Кои са факторите, които да обмислите когато избирате подов климатик?

  • Изисквания на пространството. Размерът на климатика (т. е неговата мощност или BTU) трябва да отговаря на размерите на вашето помещение. Ако да речем вашият офис или магазин е около 22 кв. м., то може да се насочите към климатик 12-ка. В случай че помещението е по-голямо, например около 30 кв. м., то тогава ще ви трябва и по-мощен климатик, като 18-ка.
  • Енергийна ефективност на уреда. Колкото по-високи са коефициентите SCOP и SEER, толкова по-икономичен ще бъде климатика. Подовите сплит системи (които се състоят от вътрешно и външно тяло) обикновено са по-енергийно ефективни от климатиците без външно тяло.
  • Цена. Подовите климатици могат да бъдат една идея по-скъпи от стенните. Въпреки това, ако вашето пространство е с по-специфично оформление, което затруднява монтажа на стенен модул, то определено си струва да помислите за подов климатик.

Кое е най-доброто място за монтаж на подов климатик?

Едно от най-големите предимства на подовите климатици е, че те могат да се монтират на най-различни места. В търговските обекти, тези модули най-често се поставят под някой от прозорците. Това позволява ефективна циркулация и оптимално разпределение на въздуха в помещението.

В по-малки офиси или магазини, подовите климатици могат да се поставят под бюра или маси. Въпреки това, ако изберете този тип монтаж, е важно да се уверите, че сте оставили достатъчно пространство за вентилация и достъп за поддръжка.

Ако помещението е голямо, то тогава най-добре да поставите модула по дължината на най-дългата стена. Това позволява по-добра циркулация на въздуха и поддържане на равномерна температура.

Винаги е добре да се консултирате с професионалист по монтаж на климатици, който може да ви помогне да изберете най-доброто място за поставяне на подов климатик, вземайки предвид специфичните особености на вашето помещение.

Google+ Comments