И аз като всички останали имам моменти в живота, в които се чудя в каква посока да вложа усилия и енергия. Разполагах с малък капитал, който нямаше да ми стигне за две идеи следователно беше необходимо да обмисля внимателно бъдещата ми бизнес идея. Търсейки в интернет вдъхновение, попаднах на много интересен материал в Investor.bg – защо да започнеш бизнес с услуги е по-лесно отколкото всичко останало.

Авторът на статията е акцентирал върху това, че ако продаваш стоки ще имаш разходи за склад, наличности, гаранционно връщане, ако им изтече стока на годност и др. Ако обаче предлагаш услуги, всички тези разходи не съществуват.

Нещо повече, ако услугата ти е консултантски труд, това означава, че аз самият съм актива. Друга ситуация е да предлагате ремонтни дейности, но това изисква да имате нужните материали за вида ремонти. Например, ако имам опит при водопроводните ремонти, тогава ще ми е нужно куфарче с инструменти, гумички и тн.

Казват още, че ако разполагате със съвсем малък капитал, най-добре е да се насочите към електронните услуги. Предоставянето на някакъв вид услуги се стартира лесно и бързо. Можете да пуснете обяви, набързо да си спретнете портфолио с опита ви и всеки клиент да го молите да ви оставя мнение. Така много бързо ще натрупате всичко необходимо да изградите доверие в бъдещите ви клиенти.

Напълно вероятно е вече да имате някакви стабилни доходи, но да си търсите допълнително занимание. Тогава отново, мисля че най-подходящата сфера е тази на услугите. Не само, че няма да имате почти никакви разходи за дейността си, ами и печалбата ви ще бъде добра.

Определено това е само една гледна точка и има безброй начини да се реализирате в различни сфери. Струва си обаче да обмислите добрите страни при предлагането на услуги и да прецените, дали точно пък това не е вашата сфера. На мен определено ми се струва като добра посока за размисъл.

Google+ Comments