Реших да споделя с вас за моята първа среща с колекторската агенция ЕОС Матрикс, защото смятам, че много хора са в неведение по отношение на тяхната дейност и модел на работа.

Предисторията е, че и в моя живот дойде този етап, в който почувствах, че е време да предприема по-сериозна стъпка в отношенията с приятелката си. Знаех, че това е човекът, с когото искам да изживея живота си, и започнах лека-полека да се подготвям за кулминационния момент. Исках всичко да бъде перфектно, като нея самата. Избрах мястото – красив гръцки плаж и разбира се, пръстен с огромен диамант.

Коства ми много време и финансови средства, а като теглих чертата, разбрах, че без кредит няма да постигна така желания ефект. Под еуфория и емоции изтеглих по-голяма сума от предвиденото, за всеки случай.

Без да изпадам в подробности, ще ви кажа само, че всичко мина прекрасно и отговора, който получих беше „Да!“. След време започнахме да планираме и сватбата, но колкото и да се стараехме да бъде според възможностите и заделените ни средства, парите просто се топяха.

Аз все още имах задължения по кредита си и постепенно започнах да забавям или да пропускам вноски. След няколко месеца получих и обаждане от колекторска агенция ЕОС Матрикс, чиято работа е да съберат просрочените вземания. Сами се досещате, че бях в шок. Ситуацията бе напрегната, а и никога не се бях сблъсквал лично с колекторски агенции. Ядосах се на себе си, че съм допуснал това да се случи, след което се притесних, защото бях слушал какви ли не неща.

Опитах да се успокоя и се съсредоточих в разговора с представителя на ЕОС Матрикс. Оказа се, че от другата страна на телефона стои изключително вежлив и разбран човек. Не искам да използвам думата служител, защото по никакъв начин не усетих, че той ми звъни по задължение. Дори в един момент имах чувството, че разговарям с приятел. Първо се постара да разбере причината, поради която съм престанал да обслужвам задължението си, и се запозна с финансовото ми състояние. Изслуша ме и ми предложи вариант, с който можех да управлявам бюджета си така че да продължа да покривам задължението си. А като бонус получих и приемливи индивидуални варианти и ценни препоръки за сватбените разходи, за да не изпадам отново в подобна ситуация.

Останах очарован от коректното и най-вече човешкото отношение от страна на специалиста на ЕОС Матрикс. Разбрах, че мога да се свържа с тях по всяко време, в което се нуждая от съвети за управлението на финансовите си средства. Сега съм благодарен за така стеклите се обстоятелства, защото открих подкрепа и съпричастност.

За по-любознателните от вас извадих някои факти за ЕОС Матрикс:
Това е една от най-големите колекторски фирми в България, която е на пазара от 18 години, част от EOS Group – Международна финансова група с централа в Хамбург. Всички експерти в компанията са преминали специализирани обучения и владеят най-актуалните техники за комуникация, съгласно международните практики в областта. Служителите прилагат индивидуален подход към всеки, предлагайки гъвкави погасителни планове, в зависимост от конкретния случай.

Google+ Comments