Възможно ли е в наши дни някой да се откаже от толкова пари? Все пак 100 млн. са си 100 млн. Може да се направят толкова неща с тях. Това е напълно възможно, даже вече е факт, не просто зададен въпрос, стоящ в пространството. През 2014 г на 26-годишния тогава сингапурец му предлагат да продаде компанията си за сумата от 100 млн. долара. Той отказва предложението и решава сам да развие своя бизнес. Решението му се оказва правилно, защото днес бизнесът му (платформа за покупко-продажба на стоки в Азиатско-тихоокеанския регион) се оценява на половин милиард долара.

Вдъхновяващи са историите на такива хора. Млади, с бизнес идеи и решителност, успяват да създадат печелившата стратегия, която не само ще се запази във времето, но и ще се разрасне. Интересно е как вземането на правилното решение може да промени живота и бъдещето ни. Ако навремето младият човек беше продал компанията си, сега най-вероятно все още щеше да има пари, но не толкова много. В момента той печели не само за себе си, но и за служителите си и по този начин и за техните семейства.

Правилните бизнес идеи не са за всеки. Те са притежание от онези, които имат амбицията, смелостта, търпението и всеотдайността, които са им нужни, за да издържат на изпитанията на времето. Не всичко е пари и не е най-важно само настоящето. Винаги има и утре. Успешните хора са тези, които като се обърнат към миналото виждат какво им е струвало това, което имат в настоящето и перспективите, които им се откриват за в бъдеще.

Google+ Comments