Много модерно стана в днешно време да посещаваме курсове. Не че е нещо лошо, не ме разбирайте погрешно. Курсовете са хубаво нещо, полезни са, дават ни нови знания и ни помагат в личностен план да станем по-успели хора. Може би заради бурните промени, които се случват в световен план ни се налага и ние да се развиваме непрестанно, упорито и в разностранни посоки. Изкарваме курсове за чужди езици, за компютърна грамотност, за езикова грамотност, за графична обработка, за рисуване, по математика, готварски, шофьорски, управленски и т.н.

Тези курсове, колкото и да са полезни, често отнемат важна част от времето ни. Задължават ни в определен часови интервал физически да присъстваме на определено място, което не винаги е достатъчно удобно. Аз може да искам да изкарам курс, какъвто не се предлага в моето населено място. Необходимо ли е това да ме спира? Не мисля… в свят, в който всяка услуга се прави така, че да е максимално угодна на потребителя, би трябвало да има опция, щом искам да си дам парите, да ги дам. И ето че опираме до темата на днешната дискусия – онлайн курсовете. Какво ще кажете за тях?

man-working-on-laptop-Feature_1290x688_MSСпоред мен онлайн курсовете са нож с две остриета. От една страна при тях има широк асортимент от предлагани възможни теми, което неизменно е предимство. Не си зависим времево и ако ти е кеф днес ще четеш 1 час, утре – 2, а вдругиден няма. Изпит може да положиш също онлайн и по време на целия курс да не ти се наложи и веднъж да излезеш от дома си. Същевременно при онлайн курсовете някак си се губи социалният контакт. Друго си е да общуваш очи в очи и да ти обяснят дадена теория директно. Всъщност понякога и това зависи от образователния център или фирма, на които сте попаднали. При някои се предлагат видео уроци, както и целодневна помощ при затруднения.

Тъй като традиционните курсова са познати на всички ни, предлагам на вашето внимание няколко предимства в ползва на онлайн курсовете. В повечето случаи те са по-евтини, защото се изискват по-малко средства от страна на фирмата. Второ, има курсове на наистина разнообразни тематики, така че можете да избирате. По принцип съществува опция да се договорите и да пробвате една лекция безплатно, а ако не ви допадне, да се откажете.

Google+ Comments