Какъв е смисълът на живота и как да го разберем, за да го живеем по правилата? Има ли изобщо някакви закони при него? Идват ми толкова много въпроси, на които всеки ден се опитвам да открия отговорите. За момента достигнах до един – никога не се предавай.

Звучи клиширано, банално, старо колкото света, но е и вярно колкото това, че сме тук и сега. Не мисля, че аз съм този, който ще открие нова философска теория, защото хиляди премъдри хора по света преди мен са дали толкова много теми за размисъл и толкова развръзки на различни ситуации. По-скоро се стремя на открия истината за самия себе си.

Пътуването ми в този нов свят започна от прочита на една книга – „Тайната“. Тя бе актуална преди повече от десет години, но както в живота често се случва, сега е дошъл точният момент. Прочетох я на един дъх и се почувствах презареден с нови мисли и енергия. С една дума – вдъхновен. Но не за извършване на велики подвизи, а от самия живот и това колко е прекрасен и уникален.

През всичките си съзнателни дни на планетата Земя съм имал редица изпитания. Случвали са ми се лоши и невероятни неща. Но между тях властва спокойствието и еднообразието. Именно това мен ме побъркваше. Исках да го променя – как? Все не намирах правилния начин. Пробвах и нищо. Докато не достигнах „Тайната“. Определено ме провокира да мисля позитивно и да преобърна самосъзнанието си. Истинската тайна на книгата се крие в това да продължаваме да мечтаем, въпреки всичко. И знаете ли защо? Защото мечтите се сбъдват, когато не се отказваме и постоянно вървим напред.

Осъзнах, че през целия си живот съм правил само това – продължавал съм. От всяка ситуация има положителна поука, натрупан опит и достигнати житейски изводи. Сигурен съм, че всяка случка е с причина. Но каква е тя – е, ще трябва да прочета още доста книга и да преживея разнообразни дни, за да ви споделя.

Google+ Comments