Харесвам българската кухня, но винаги съм обичал и чуждата. Е, не всеки ден имам възможност да посещавам екзотични ресторанти, но се радвам и на редките случаи, в които го правя. Имам си няколко любими специалитети, които обожавам, и откровено ви препоръчвам да ги опитате.

1. Мексикански начос. Това не е обикновен чипс и определено не се брои, ако си го купите от магазина. Жертвайте малко повече пари и посетете ресторант с оригинална мексиканска кухня, за да ви сервират начос по оригинална рецепта. Ще си оближете пръстите!

Spicy-Three-Cheese-Italian-Sausage-and-Red-Pepper-Pizza-www.SImplyScratch.com_2. Италианска пица. Пицата има много форми и вариации откъм тесто, плънка сосове и т.н. Най-вкусната, която можете да опитате обаче, е тази в Италия или в традиционен италиански ресторант. Останалото са сполучливи и не чак толкова сполучливи имитации.

3. Сръбска плескавица. Не знам какво толкова по-различно правят сърбите, но плескавицата им е уникална! Препоръчвам ви я и особено ако имате възможност да ядете такава в съседна Сърбия.

4. Испанска тортила. Поправете ме, ако греша, но аз все свързвам тортилата с Испания. За мен това е най-висшата форма на познатия ни дюнер – с по-вкусна питка е, по-полезни съставки и по-красив външен вид. Тортилата е страхотна храна и с малко въображение лесно можете да си я приготвите в домашни условия.

761771465. Немски вурстчета. По-различни са немските вурстове в сравнение с нашите наденици. Не съм кулинар и не мога да ви кажа каква е точно разликата, но със сигурност е в полза на германците. Вурстовете между другото много добре си подхождат със студена бира и приятна компания.

Е, това е моят личен ТОП 5. Ще се радвам, ако споделите вашия в коментар 🙂

Google+ Comments