Жена, кола и къща се избират внимателно! Това е правило, към което всеки мъж се придържа, защото знае, че всяко недоглеждане би могло да му излезе през носа.

Днес ще се спра по-подробно върху процеса на купуването на автомобил, защо той е толкова важен за мъжа и защо всяка жена трябва да подхожда с разбиране в такива моменти.

CRO_cars_main_car_buyingguideПърво, изборът на нова кола (която често е втора употреба) е дълъг процес, който отнема месеци, понякога стига до година и повече. През това време съответният мъж всеки ден преглежда сайтовете с обяви на коли и волно ли не, запомня всяка една подробност в тях. Къде какви коли се продават, в кои сайтове един и същ автомобил е пуснат по-евтино, кои са автосалоните, които си струва да се разгледат и т.н. Колкото повече наближава моментът по покупка на нова кола, толкова повече се засилва манията по нея. Често се стига и до покупки или шофиране насън.

Второ, да кажем, че след много гледане и оглеждане, вече има избран фаворит на 4 колела. Идва ред на огледа, прегледа и карането на сервиз. Това и ключов момент, в който да излезе на яви информация от тип удари, превъртане на километраж, сериозни ремонти, евентуални тежки повреди и т.н. Резултатите от тези тестове лесно могат да наклонят везните в една или друга посока, като през цялото време осъзнаваме, че със сигурност има нещо, което ще пропуснем. Тогава се намесва късметът, от която зависи колко значим ще е конкретния ни и непознат все още дефект.

Трето, пробно палене и каране. Може да ви прозвучи странно, но за да купите даден автомобил, той първо трябва да ви „проговори“. Чувал съм, че при жените е нещо подобно с дрехите и обувките, но тук връзката е много по-силна. Ако не я усетите, търсенето продължава. Тази връзка е важно е и въобще не си мислете, че преувеличавам. Ние, мъжете, наистина имаме изградено специално отношение към автомобилите си. Трудно е за обяснение, така че просто го приемаме като факт.

Както казах, тези три стъпки отнемат много време. Преживяването не е леко нито за мъжа, който си избира нова кола, нито за жената до него. ТЯ трябва да е подготвена, че той ще й говори за коли много и ежедневно. Това ще е Тема №1 за обсъждане в приятелския кръг и трудно ще превключва на друга. Евентуалната покупка често ще обсебва разговора и има само един начин това да бъде спряно – чрез реална покупка. Така че, дами, бъдете търпеливи и разбрани. Мъжът до вас ще го оцени и ще ви се отблагодари, но чак когато стане горд притежател на ново возило 😉

Google+ Comments