Adidas RioФутболното първенство започна и аз съвсем естествено ще нарека юни и юли месеци на футбола. Целите. Независимо, че Световното ще се играе горе-долу от средата на единия, до средата на другия. Но я забележете още от началото колко новини излъчиха само спортните емисии за предстоящата подготовка. Очаквам с нетърпение края, когато още две седмици след него ще се говори за победителя.

А за финала – аз залагам на Германия. Не само защото ми е любима страна, а и защото мисля, че правят едни от най-добрите футболни срещи. Известни са с динамичната си игра, добър стратегически поглед върху полето и плътна защита.

За залагания за сега не мисля, тъй като не съм хазартна личност и по принцип избягвам да си играя с парите – така ценни за мен и семейството ми. Но определено ще се басирам с някой приятел за по бира или някоя друга мъжка игричка, така че да стане по-забавно.

Едни приятели смятат, че другият финалист ще е Бразилия. Може би са повлияни от това, че там така или иначе футбол се играе непрестанно от улиците на най-богатите до милионите бедняшки пресечки и алеи в полите на огромния град.

Ном това е то спорта – влязъл ни е под кожата и тече като адреналин в кръвта ни. И нищо чудно. Както е казал Шилер „Човекът е напълно човек, само когато играе“.

Google+ Comments