and-god-said-let-there-be-laughterХуморът е навсякъде около нас. Можем да го усетим с всичките си сетива, стига разбира се да имаме достатъчно такива. Да улавяш шегата е като да ядеш стара марка салам. Когато си бил малък си пирувал до насита с него и пазиш вкусни спомени. С прасването организмът се износва, както чувството за хумор изветрява. Стига се до момента, в който опитваш отново от любимата щафета, но откриваш, че са развалили вкуса от детството. После осъзнаваш, че не вкуса, ами ти си разваленият. С чувството за хумор е същото. Има си срок на годност и ако не го удължиш гъвкаво според ситуацията, а го оставиш да изветрее, виновникът ще си единствено ти, че не си извършвал необходимия словесен фитнес.

Как да съхраним чувството си за хумор? Ами, първо започнете със самоиронията. Научи ли се човек да гледа НАД себе си, значи е успял да възприеме недостатъците си просто като чаровни черти от характера. После започнете да гледате на всяка ситуация от комичната й страна. Ще забележите как с преобръщането дори и на най-злободневните проблеми в шеги ще започнете да гледате по-ведро на света, ще станете по-спокойни и ще имате онази здравословна доза смях в ежедневието ви, които е необходима за да не ви изтегли скуката и сивотата на света в пастта на лудостта.

Чувството за хумор е най-доброто лекарство срещу стреса. Не само че е без предписание, но и се закупува без пари. Трябва ви само собственоръчен подпис в правилното направление.

Google+ Comments