Свикнали сме да свързваме Холивуд с блясък, сбъднати мечти, слава, красота и всичко най-прекрасно в живота. Заснемане на филми с интересни сцени. Известни и талантливи актьори, които искат да изненадат както себе си, така и почитателите си. Но както знаем, всяка монета си има две страни – и хубава, и лоша.

За съжаление днес в блога ще опиша точно една такава тъжна история, която е свързана с Алек Болдуин. Няма как да не сте разбрали от медиите за инцидента, който се случи преди седмица на снимачната площадка на филма Rust. Екшън, който доведе до смъртта не жена от екипа и рани друг човек. А заедно с това беляза и съдбата, и съвестта на един световно известен актьор.

Първите реакции при излизане на новината бяха, че Болдуин няма вина. Оказа се, че причината за изстрелите, довели до фатален край, е неправилно зареден и подаден на актьора пистолет. Въпреки грешката на някого от екипа, резултатът е най-неприятният. Всичко това обаче повдигна въпросите за заснемането на екшъни и за отговорността на артистите при заснемане на подобни сцени.

Ние в България имаме един много хубав израз, който казва, че „щом се обърне каруцата, пътища много“. Та и тук така. Холивуд е в потрес, но в същото време не прави нищо съществено, за да промени света, в който живеем. Или най-малкото – да го направи по-безопасно и приятно място. Защото това не е единственият подобен фатален случай. А просто даде нов глас на желанието на екипите на снимачната площадка да получават по-добри пари за своя труд.

Иначе ние виждаме само красивото на Холивуд. Виждаме накрая готовия филм и се възхищаваме на актьорите. Но колко от нас остават до края и прочита или поне виждат имената на всички замесени? Просто следващият път вижте и другата страна на монетата.

Google+ Comments