Вече от година съм клиент на тази ICN, и след като вчера отново свършиха невероятна работа безплатно, само за да ми помогнат да си вдигна сайтовете обратно след нелепа моя грешка, мисля че е време и аз да ги похваля.

Аз не съм някакъв крупен интернет предприемач. Имам няколко сайтчета на споделен хостинг, някои на клиенти, други мои лични проекти.  В началото хоствах при друг известен български провайдер, но след безброй проблеми с некачествената поддръжка и прекален downtime, реших, че е време да се преместя. В момента, в който това се случи, ICN.bg имаха промоция и реших да се възползвам от промо кода, пък и да им дам шанс, още отдавна ми ги бяха препоръчали.

От ICN ми помогнаха с местенето на сайтовете, което не е най-лесната задача за един не-програмист като мен.  Още тогава ми направи впечатление съпорта – като знания, умения и желание за съдействие беше на светлинни години по-напред от този на предишния ми провайдер.

И така времето започна да минава, а аз напълно забравих за хостинг доставчика си. И това не е нищо лошо, напротив. Щом можеш да забравиш за нещо, значи то си работи така, както трябва и не те тревожи 🙂  Ей това е важното за мен при една такава услуга. Когато няма произволно падане на сайтовете, когато те се отварят бързо, когато контролния панел работи идеално – ами забравяш за хостинг провайдера си и просто си работиш…

Но ето че вчера, не-програмистът в мен отново се обади и тръгнах да пипам неща, които не трябва… :)) В резултат всичките ми сайтове паднаха и изтървах стотици посетители, някой от тях може би потенциален клиент.  Чудих се какво да правя, молих един приятел да погледне, но и той нищо не успя да направи. Последната надежда беше ICN. Обясних набързо проблема, не знам какво направи момчето от другата страна, но 3 минути  по-късно всичко беше обратно на линия!

И ей в такива трудни времена все пак се сещаш, че имаш хостинг провайдер…  и че наистина можеш да разчиташ за него. В крайна сметка, ако се занимавате с интернет бизнес, хостинга ви не е просто някакъв разход, някаква услуга за която плащате… Хостинг провайдера ви е партньор в бизнеса и вие зависите от него, от критична важност е той да е надежден. Аз открих това в ICN.bg и искам просто да кажа едно „БЛАГОДАРЯ!”.

Google+ Comments