Хич не е лесна работа хамалството, пък кой каквото иска да ми говори. Първо е тежка физическа, пък после е и опасна. Изисква се внимаване, както със собственото здраве, така и със здравето на вещите на клиента, защото ако нещо се повреди, те ще плачат много, а пък шефът много ще крещи :))

Затова на мен като ми се наложи изобщо не се правя на силен, а врътвам един телефон на фирмата за хамали в София, която си знам, че ще ми свърши работата без допълнително чарджване, без повреди и проблеми.

Ама не е лесно да попаднеш на точна фирма като моята. Най-малкото защото хамалството е груба работа и прекалено често я работят само необразовани и също толкова груби момчета, които си нямат идея как да се отнасят към ценните вещи, още по-малко пък към клиента.

Затова като си избирате хамали, извикайте ги първо на оглед и преценете – достатъчно акъл ли имат, и ще ви свършат ли работа. Другото много важно нещо е, да ви дадат цена веднага, да не се услушват и да не си оставят вратички за допълнително таксуване. Пазете се от такива фирми, защото в необятна София тази услуга се поръчва само по веднъж на няколко години и няма нужда фирмите да се опитват да си запазят „редовни клиенти“, а по-скоро да ги ошушкват на момента.

Хич не на последно място е професионализмът, но неговото съществуване или липса ще забележите чак на място, за съжаление. Можете да поразпитате въпреки това, какви други клиенти е имала фирмата и имат ли опит с по-специфични премествания – все пак по това малко или много се познават професионалните фирми.

Google+ Comments