10125_l1Чаят се нарежда като втората най-консумирана напитка в света след водата. Чували сме малко или много за ползите от зеления чай, за ободряващите качества на черния, за успокояващата лайка и т.н.

А ройбосът? Звучи екзотично. Всъщност ройбосът е уникално за Африка растение, от което се прави много ароматна и вкусна напитка.

Според различни изследвания ройбосът има повече полезни качества дори от зеления чай. Нека да изброим някои от тях: съдържа антиоксиданти и ограничава действието на свободните радикали в организма, укрепва имунната система, забавя процесите на стареене, предпазва от ракови заболявания, противодейства на някои алергии, помага при стомашни и храносмилателни проблеми, има благоприятен ефект върху централната нервна система, действа като антидепресант, тонизира кожата, съдържа желязо, калий и мед, калций, цинк, магнезий, необходим за нервната система. Ройбосът не съдържа кофеин, има много малки количества танин и може да се консумира в неограничени количества. Има още много ползи, но ви препоръчвам да ги откриете сами.

Ройбосът се комбинира с различни вкусове, като съм го виждала да се продава с канела или ванилия. И двата варианта са много вкусни, но можете да го пиете чист или да си добавите нещо по собствен вкус… лимон, мед, мляко, плодов екстракт и т.н.

Google+ Comments