Макар КТБ да не е от най-известните банки, разполага със солиден капитал и много клиенти. Поради това намирам за тревожен факта, че както стана ясно от статия на Капитал, банката е раздавала високо-рискови кредити, и то дори над позволения размер. Защото, ако досега е можело това да мине под чергата незабелязано, то сега ще се усети силно, защото както видяхме от телевизията, много хора започнаха да изтеглят влоговете си от тази банка.

3Според това, което прочетох в новинарските сайтове, не само парите, които са раздавани, са били на лица и фирми, приближени до Цветан Василев, които са ги направили едва ли не нещо като кредитни милионери, но и въпросните кредити са необезпечени по никакъв начин. Не съм експерт, но това май означава, че ако спрат да се изплащат, парите на вложителите, доверили се на КТБ, може и да не успеят да се олихвят и върнат, нали?

И така, Цветан Василев и КТБ ги грози опасността от сериозна лавина – ако вложителите им се уплашат и започнат да теглят депозитите си, ще разберат, че всъщност не могат да го направят – защото банката реално не разполага с достатъчно средства да ги изплати – те са били раздадени по кредити.

При всичко това, на мен като обикновен гражданин ми е много интересно, как никой не е правил одит на тази банка толкова време и как е била предпочитана за депозитите на държавните фирми в продължение на няколко правителства?

Google+ Comments