Винаги ми е било много странно, когато срещна човек, с когото имаме много общи познати и то по някакви всевъзможни, дори невъзможни линии, които са трудно проследими дори и най-опитните детективи. Най-интересно е, когато това не се случва само на ограниченото пространство на твоя роден град, където би било разбираемо да се намерят общи връзки, но и подобни истории съм слушал, а и имам свои собствени, които са ми се случвали извън пределите на страната. На съвсем различни и нетипични места, дори не и популярни туристически дестинации.

Винаги при такива случаи съм се чудил каква е вероятността това да се случи точно в този момент, на това отдалечено място. И обикновено или аз съм помагал на тези хора, или те на мен, а в някои определени случаи сега те са един от най-близките ми приятели, на които знам, че мога да разчитам почти безрезервно.

Историята, която ще разкажа сега не е моя. Тя се случва на мой много близък приятел, който наистина не можеше да повярва дълго време, как и поради каква причина тази помощ му бе изпратена, посредством този невероятен човек.

Пътувал той през планината. Времето било дъждовно предните няколко дни и всичко било влажно, че чак мокро. Пътувал си той с неговата си кола, но за да отиде до там до където трябвало да стигне трябвало до отбие по един селски път. Пътят познавал добре, тъй като ходил на това място често и знаел, че автомобилът му няма да има проблем по непървокласния път.

След известно време по този път обаче се оказва, че дали поради дългите валежи или поради някаква друга стихия част от асфалта съвсем се е слял с почвата. Продължил той с колата си, но затънал в калта. колкото повече се опитвал да се измъкне, толкова по-дълбоко затъвал, а времето било вече на смрачараване. Положението било особено сериозно, тъй като няма как да обясни точно къде се намира на пътна помощ. Което автоматично означавало, че ще трябва да зареже колата и да върви пеша доста километри, докато намери някой който да го издърпа.

Но изневиделица от нищото почти се появил автомобил, собственикът на който бил запален офроуд шофьор и по щастливо стечение на обстоятелствата в багажника си имал макари, колани, въжета и всякакви такива приспособления, с които може да бъде полезен. И както разбирате, човекът спрял, бързо и сръчно се справил с цялото „опаковане“ на колата и я изтеглил на асфалта.

Е кажете ми, каква е вероятността?

 

Google+ Comments