Всеки поне веднъж в живота си се е сблъсквал със застрахователи. И особено тези от нас, които имат лични автомобили. Затова знам, че много добре ще разберете защо заставам нащрек всеки път, когато ми се наложи да подновявам полица или още повече – настъпило е застрахователно събитие и трябва да бъдат изплащани финансови средства. Но пък вече се научих, че услугите на професионалисти в областта, като адвокат Янко Янев, са повече от полезни.

И така, последният път, когато отидох да подновявам застраховката на колата си, брокерът ми предложи да оскъпим малко полицата, но да включим такъв риск, който включва изтегляне и транспортиране на автомобила, ако се е случил инцидент до определени километри. Първоначално малко се дърпах да бъде включен този риск в застраховката ми, но пък после прецених, че може да е добре и подписах.

Мина се доста време и нещеш ли на излизане от София лампата на двигателят ми светна. Отбих и повиках момчето от близкия сервиз, за да я погледне. Той каза, че повредата не е лека и трябва да бъде откарана в сервиз, за да бъде поправена. И тъй като съм много наясно, че не трябва това да се случва в кой да е сервиз, а такъв, с който имат договор моите застрахователи, реших, че ще ми е най-добре да транспортират автомобила ми до родното ми място, където живея, и там да я ремонтират.

Така и направих. Обадих се, качиха ми колата, взеха и мен и ме откараха направо в сервиза, легализиран от моята застрахователна компания. На място трябваше да чакам брокер, който да разплати по-голямата сума от услугата за извозването на автомобила ми и това, което останеше, да го платя аз. Но в един момент се оказа, че по някаква странна причина моето решение да ползвам тези транспортни услуги до друг град, а не съм откарал колата до най-близкия сервиз, с който работи дружеството в София, автоматично нарушава договорът по полицата и застрахователната компания няма да заплати транспортните разходи.

Ядосах се. Не стига, че значително ми се оскъпи застраховката, ами сега, когато възникна наистина такова събитие, те отказваха да платят това, което беше упоменато като километри в договора. Докато се разправяхме, се обади съпругата ми, която през цялото време държах в течение какво се случва и до къде съм стигнал с прибирането. Аз много набързо ѝ обясних ситуацията, като ѝ казах, че съм бесен и затворих. След още малко време разправяне със застрахователите тя позвъни отново. Вече силно раздразнен ѝ вдигнах телефона, но тя ми обясни, че се е свързала с адвокат, който се занимавал със застрахователни казуси, и да събера всичката възможна документация по отказа на дружеството да изплати транспортната услуга. Така и направих, накарах ги да ми го напишат, разплатих се с пътната помощ и при първа възможност се срещнах с адвокат Янко Янев. Той се зае със случая и много бързо доказа, че дружеството не е имало основателна причина да откаже плащането. Накрая парите ми бяха възстановени.

Google+ Comments