Предполагам, че заглавието ви се струва много загадъчно, пророческо и в същото време несериозно. Но все пак това е личен блог, а не нещо сензационно или измислица. Всъщност Исус и Лорен не са някакви библейски персонажи, а последното за 2020-а и първото за 2021-ва година бебе.

Няма как обаче да не засегна символиката или пък да не обърна внимание на тълкуването на тези иначе случайни имена. За някои от вас може би те са просто названия, а за други са знак за бъдните дни. В моето съзнание обаче обича когато се получи подобно съвпадение и как то може да се разтълкува. Представям ви и моите съждения в следващите редове.

Всички ние знаем, че Исус е спасителят, който се жертва в името на това да се опростят човешките грехове. Точно затова роденото в Пазарджик последно бебе на име Исус може да се приеме като вид символика за това, че в последните минути от една от най-трудните години на съвремието ни, се е родил нов спасител. Може би звучи прекалено крайно, но когато хората са изгубили надежда, те се опитват да я намерят във всичко.

Първото пък родено бебе във Варна само една минута след настъпването на 2021-ва се казва Лорен. Името произлиза от Лора, което пък означава победа. Точно затова може да се тълкува като надмощие над тежката пандемия, която вече година вълнува по света. Това също е знак, че нещо хубаво предстои. А и според едно старо българско предание, щом първото родено дете е момиче, то дните напред ще да много добри и ще има хубави реколти.

Зачитайки се все повече в символиката на тези имена, на младенците, родени в България, и на мен ми се иска да ни очаква една по-добра и спорна година. Не мисля, че съм човек, който сляпо се доверява на подобни символики. Но пък се надявам наистина да са верни.

Google+ Comments