Всички сме чували за световноизвестния физик на 20-ти век Алберт Айнщайн. Въпреки значимите си научни постижения, той също е имал и интересен личен живот, който включва различни любовни връзки.

Най-известната му любовна връзка е с първата му съпруга, Милева Марич. Те се срещат, докато работят заедно в Швейцария през 1890-те години. Марич е физик и двамата споделят интерес към науката. През 1903 г. те сключват брак и имат две деца.

Въпреки началната си страст и научното си сътрудничество, бракът им постепенно започна да се разваля. Айнщайн е известен с любовни си връзки и през 1914 г. той се развежда.
През 1919 г. той се ожени отново, този път за Елза Льовентал, племенница на една от неговите приятелки. Тя остана неговата съпруга до края на живота му.

Въпреки своите съпруги и любовни връзки, най-голямата любов на Айнщайн може да се счита, че е науката. Той проявява страст и преданост в своите изследвания и стремеж да се разбере природата и универсалните закони. Неговите научни постижения го превърнаха в легенда в областта на физиката и го издигнаха до позицията на един от най-великите учени в историята.

Google+ Comments