В предния материал ви дадох само две предложения за по-различни летни морски дестинации. Затова продължавам традицията и ще ви дам още няколко. Този път със сигурност ще ви сюрпризирам и ще ви накарам да ги включите в сезонния си списък с интересни места.

Вниманието ви ще привлека с най-защитеното място по черноморието. Тук обаче нямам предвид сигурност, а по-скоро нещо по различно – резерват. На юг от Бургас, там където е централна точка между трите бургаските езера, се намира невероятно красивото и диво място, наречено „Пода“. То е дом на множество прелетни птици, които живеят в естествения си хабитат необезпокоявано. Там има и плажове, които да посетите, а заедно с това може да наблюдавате сами птиците или да си осигурите беседа с гид – препоръчвам ви.

Следващото ми предложение е за място с наистина уникална гледка. Рядко използвам определението уникална, но тук важи с пълна сила. Подходящо е повече за снимки, но все пак си заслужава. Мястото е Медни рид, а ако питате местните, те ще ви кажат като Бакърлъка. Пътят до там е черен, така че ви препоръчвам да сте с по-високопроходим автомобил. Дори и да не знаете накъде точно да карате, то координатите са въведени в Google maps и лесно ще го намерите.

И последната дестинация от мен е Бегликташ. Предполагам сте го чували, защото е едно от най-големите тракийски светилища по нашите земи. То се намира само на няколко километра от Приморско и е отправна точка за още две невероятни плажни дестинации. Това са Маслен нос и св. Параскева. Предупреждавам, че има ходене, така че се подгответе подобаващо за лек преход и много морски емоции. Готови ли сте?

Google+ Comments