И ето неусетно как дойде отново юни и отново е време за море. Повечето от нас чакат този момент цяла година, защото като че ли през топлия сезон животът е някак по-позитивен и ведър. Тази година пътуванията са ограничени и затова родното черноморие е отново лятната ни алтернатива. И след толкова много лета там, то има ли места, за които не знаем и които могат да ни изненадат?

Въпросът е риторичен. Разбира се, че има. Колкото и да сте обикаляли по плажовете, винаги ще има още един красив, див и непознат, който да изследвате. Затова в два поредни материала съм ви подготвил няколко предложения. Сигурен съм, че малко от вас ги знаят и затова информацията ще бъде полезна и любопитна.

Първият маршрут, с който да разнообразите лятната си ваканция, е най-изобилния залив. Той носи името „Птичия залив“ и се намира на север от нос Калиакра. С какво се отличава? Има множество малки плажове и острови тип скали, които са като изхвърлени във водата. Терасовидни склонове и красота. Още по-впечатляващото е, че има минерални извори, които са не малко на брой. А заедно с морската шир може да се посети и гората, която е на заден фон.

Продължавам по пътя си, но този път на юг от Варна, за да ви представя най-дългия плаж в България. Той се намира в село Шкорпиловци и е цели 13 км. През последната година нашумя заради къмпинга си за каравани, както и за водните спортове, които могат да се практикува там. Причината е, че има силен вятър, който се дължи на сблъсъка между Стара планина и Черно море. И като за финал – в района има цели четири антични селища, които определено ще обогатят общата ви култура.

Google+ Comments