Днес ще си позволя да разделя хората на два основни типа – такива, които имат смартфони, и такива, които нямат. Правя го с една единствена цел и тя е да покажа на първите с какво съкровище и безценен помощник разполагат в джоба си. На вторите ще кажа следното – рано или късно и вие ще имате подобно „чудо на технологиите“ и ще ви е непосилно да повярвате, че сте живели без него до сега. Защо ли? Ето защо:

(FILE PHOTO) Samsung Overtakes Apple As Leading Smart-Phone Supplier1) Личният ви GPS е на един бутон разстояние. Приложението е директно инсталирано на телефона ви, така че просто въведете адреса, на който желаете да отидете, и мигновено ще разберете как и за колко време да стигнете дотам. Така че дори да искате, вече няма как да се изгубите неволно. Ако някой ви попита, не казвайте, че не знаете къде се намирате… просто проверете.

2) Можете да проговорите на всеки един език по всяко време. Влезте в Google Преводач и натиснете копчето за слушане на текста. Едва ли ще е най-точно преведения граматически текст, но ще е достатъчна помощ, за да се разберете, с когото трябва. Освен това можете да си сваляте приложения за по-лесно учене на чужди езици за начинаещи. Така че не казвайте, че не знаете как да си поръчате кафе на норвежки… просто не сте опитали.

3) 24/7 разполагате с цялата информация на Уикипедия. Ако нещо не ви е познато, проверите. Вместо да вдигате рамене и да мълчите, потърсете отговора. Нуждаете се единствено от връзка с интернет – безжичен или мобилен, няма значение.

4) В постоянна връзка сте… с когото желаете. Дали ще е чрез обикновено обаждане и SMS-и, чрез мейл, социални мрежи, вайбър или по друг начин винаги можете да се свържете с всеки. Ако не сте го направили до сега, причината е само и единствено липса на желание от ваша страна. Така че не казвайте, че не сте имали време… да изпратиш обикновен смайл отнема не повече от 5 сек.

Google+ Comments