Хората в днешно време стъпват в брак все по-късно и по-късно. Това е факт. Все пак времената са други и нравите са по-различни в сравнение с тези до преди само 30 години. Ако една жена днес не е омъжена на 25 години на нея вече не се гледа като на стара мома и с право. Реално погледнато един млад човек е пое на 23 години, когато завършваш висшето си образование и тепърва излиза на истинския пазар на труда. Чуди се как да се справя с личните си разходи, учи да бъде изцяло самостоятелен и все пак му се иска си поживееш преди да стане семеен. Това ли са основните причини да нараства средната възраст на днешните младоженци, или има и други няма как да съм сигурен.

Нека обаче кажа следното…

Бракът е важна стъпка, която повечето хора предприемат веднъж в живота си, затова е желателно първо да я обмислим. Има няколко житейски моменти, които според мен всеки разумен човек трябва да е достигнал, преди да каже заветното „Да“ и да създаде собствено семейство.

Used-Wedding-Rings-11. Самостоятелност. Не може да живееш при мама и тати в съседната стая и да искаш там да се нанесат жената ти и бъдещите ти деца. Ще ви трябва ваше си местенце.

2. Финансова независимост. Ако си се изнесъл по-далеч от семейното огнище и си способен сам да поемаш месечните си разходи, поздравления. Ако освен тях успяваш да спестиш по някой и друг лев – значи би могъл да отгледаш и дете.

3. Можеш сам да изплатиш сватбата си. Няма лошо близките да помагат, но не разчитай само и изцяло на тях. Все пак говорим за твоя специален ден, а той никак не е евтино начинание.

4. Чувстваш се готов за тази сериозна стъпка и си сигурен, че постъпваш правилно. Всъщност това е най-важното условие сред всичко казано до сега. Ако обичаш човека до себе си, ще намерите начин да бъдете заедно в добро и зло, в радост и тъка.

Google+ Comments