Фондация Неогенезис отдавна се старае да е помощник в борбата на онкоболните у нас и наскоро постигна един сериозен успех – въведе у нас отровата от син скорпион, която се търсеше усилено от болните от рак, поради многобройните научни свидетелства за ефективността й.

Liavo Iadila - Diasno Mariela MargaritaСиният скорпион обитава единствено островите на Куба. Доскоро животоспасяващото лекарство можеше да бъде закупено само от там – за щастие вече е достъпно и у нас. Презентацията на новия продукт – Видатокс, дело на фармацевтичната компания Лабиофам, се е провела на 14 октомври в кубинското посолство, а участие взели посланикът на Куба – Тересита Камачо, д-р Фабио Линарес и д-р Мариела-Маргарита Гарсия от Лабиофам, Елена Банова от фондация „Неогенезис“, политологът Светльо Кантарджиев, много лекари и представители на медицински общности.

Много се радвам, защото като повечето хора в днешно време и аз имам близък, на когото точно това лекарство ще е много полезно. Надявам се, че Здравната каса ще поеме разходите по него, и че най-накрая държавата ще започне да се отнася по-сериозно към онкоболните – хора, които имат нужда от по-сериозна подкрепа и модерни методи за лечение.  А иначе – Видатокс вече може да се закупи в София, на цена от 275лв. на флакон, който може да е достатъчен (в зависимост от начина на прием) за от един до четири месеца.

Без съмнение, представянето на това лекарство в България е успех не само за фондация Неогенезис и председателя й – Елена Банова, която води вече втора лична битка с най-коварната болест, но и за всички болни от рак сега и за в бъдеще.  Рядкост са личности като нея, които в хуманността си се отдават на каузата и работят безвъзмездно, за да спасяват животи, и заслужават нашите най-силни подкрепа и благодарност.

Google+ Comments