Ако обърнете малко повече внимание на рекламите, които се пускат по радиото и телевизията, ако се загледате в плакатите в хипермаркетите с текст „купете еди-какво-си за еди-каква-си сума и може да спечелите еди-какъв-си продукт“, ако често попадате на на непрекъснато натрапващите ни се реклами онлайн, то… ще забележите изобилие от перманентно провеждани игри и томболи.

promoМоят въпрос днес е: Участвате ли в подобни или се притеснявате да давате личните си данни?

Имате право да се притеснявате, но не е хубаво и да прекалявате. Аз също внимавам къде и за какво споделям информация за себе си, както и начини за контакт с мен. Организаторите на подобни игри обаче би трябвало да имат Разрешение за обработка на лични данни и да са подписали договор за конфиденциалност, както и да са се съгласили, че няма да злоупотребяват с предоставената им информация. В повечето случаи, ако някъде сте въвели собствен е-мейл, най-вероятно в близко бъдеще ще започнете да получавате рекламни писма за съответната фирма или даден продукт. По закон трябва да има опция за отписване от подобен абонамент, така че няма нищо страшно дори да бъдете включен в списък за мейл маркетинг.

Ако трябва да дам личното си мнение, смятам, че е много по-резонно да се участва с игри, които са леко неизвестни. Такива, за които не се отделят множество средства за реклама, а се слага просто плакат в магазин. Шансът да спечелите при подобна кампания е доста по-голям, защото респективно по-малко хора научават за играта и по-малко участват.

Нямам против провеждането на различни игри, промоции и томболи с награди. Мисля, че са хубава инициатива от страна на фирмите, чрез която да зарадват своите клиенти, а клиентите, от друга страна, имат добра възможност да си изпробват късмета.

Google+ Comments