vampiresПо празниците с един приятел се разбрахме да излезем да пием по едно. Аз бях сам, той с новата си приятелка. Даже не знам дали да я пиша в това качество, защото неговото положение е това, на което във фейсбук му казват “в сложна връзка съм”. Преди пет-шест години се ожени за едно момиче, доста по-младо от него, още тогава видимо не се разбираха, малко по-късно им се роди момченце. Практиката показва, че обикновено, когато една връзка е провалена, даже и появата на дете не може да я спаси, а още повече усложнява нещата. И в момента са в едно такова никакво състояние, нито са заедно, нито са разделени. Той си има връзка, за нея нямам данни, но млада жена, нищо чудно.

Та седнахме в едно заведение от тоя тип, дето са покрити с найлони, за да може да се пуши, иначе много модерно. Новата му приятелка ми се стори много свястна жена, тоя път поне възрастово я е подбрал, на неговите години. По едно време му свършиха цигарите и тръгна да си купува, та останахме насаме.

Започна тя да ми се оплаква, че жена му им правела много мизерии, включително и на нея. Попитах я от какво точно естество – магии. Не знам дали е ставало друг път дума, но на мен тия истории са ми много смешни и някак приемам вярата в тях – даже и от жена – за проява на не особено висока интелигентност. Подсмихнах се. Той и разговорът не можа да се задълбочи в тая посока, защото приятелят ми се върна с цигари в ръка.

Но си мисля, че май всеки намира някакъв начин да си обясни нещата, които му се случват или не му се случват, и има право на това.

Знаете, само кой може да съди 🙂

 

Google+ Comments