Кафе или чайЛично аз съм любител на кафето, въпреки, че казват, че влияело на нервната система и в големи дози въобще не е полезно. Чесно казано повече от две кафета на ден наистина е противопоказателно, пробвал съм и след третото кафе гледам с широко ококорени очи :). Та ако се пие с мярка всичко е наред. Това мога да кажа, че важи за абсолютно всичко останало, като може да изключим цигарите – в тях не мога да намеря абсолютно нищо полезно :). Имам един колега, който пие изключително много Кока Кола. Това също е много вредно, тъй като съм чувал, че разгражда лигавицата на червата и те изтъняват. От всичко изброено до тук може би чаят е най-безобиден, дори и в големи дози. Говорим за истински чай, понеже вече в повечето слагат оцветители и аромати, които са някава химия естествено. Но така и не се научих да пия чай сутрин – чай пия като повечето хора – при настинка – тогава лекуването протича с интензивно приемане на течности и плодове. А вие какво и кога обичате да пиете?

Google+ Comments

2 Comments

  1. Пия кафе по 2-3 пъти на ден с мляко и чай но не само при настинка.Запари си едно чайче пък го изпий и студен вместо вода!

  2. Всяка сутрин с любимата пием по едно голямо кафе, а през деня още едно или две. Не отказвам и един два чая с мед, но за жалост не всеки ден – обичам истински билков, а не от пакетче. Най-добре е когато сами сме събирали билките – чаят е по-ароматен и има допълнителна емоция от спомените…

Leave a Reply