burglarСмятам, че има две нива при борба с крадците – едното е сам да направиш така, че те да не влязат у вас, а другото е да разчиташ на специализирана охранителна фирма. За по-сигурно аз съм се погрижил и за двете, т.е. имам си и собствени начини за превенция, и алармена система. Човек никога не знае какво може да се случи, затова ако моите методи не проработят, взломаджиите ще се срещнат за отрицателно време с някой добре обучен здравеняк от Боду СОД, който само тях чака.

Как да направите дома си непривлекателен за крадци? Стремете се да не говорите за доходите си пред познати и непознати. Вероятността у вас да влязат с взлом е по-голяма, ако се знае, че там има какво да се краде. Когато се стягате за почивка, по-добре ще е да не споделяте, че няма да сте си у дома за дълго. Пълната с кореспонденция пощенска кутия може да значи, че ви няма, което пък сигнализира на крадците, че теренът е чист. Старият номер с негасенето на лампите, когато отивате на гости, също може да свърши работа, но този път оставете и телевизорът да работи, за всеки случай. Казано накратко – не допускайте да се превърнете в потенциална мишена.

Ако горните мерки не проработят, е хубаво да се подсигурите и с аларма към фирма-охранител. Това е последната и най-сигурна бариера срещу нарушители. Когато аз избирах такава фирма, наблегнах най-вече на съотношението цена-качество. Ето защо се спрях на Боду СОД. Работят с последна дума на техниката, а самото оборудване се предоставя безплатно. Месечната такса не е никаква пречка за семейния бюджет, с две думи – ниска е. Днешните крадци са станали доста „изпечени“, така че една здрава врата не би ги спряла, ако са ви нарочили. Друго си е някой здравеняк да им се изправи на пътя. Айде да ви видим сега, крадци!

Google+ Comments