picture13422529806058Какво да ви кажа… и аз съм пристрастен към кафето подобно на толкова много хора и всеки ден си пийвам поне по една-две чашки от тъмната напитка с почти магични свойства. Знам, че не съм едиснтвеният, който не може да устои на кафения аромат, но имам друга причина да напиша днешния си пост.

Снощи си говорих с един приятел, който се върна от пътуване в Италия и по-специално от Сицилия. Беше служебно пътуване, но какво пък. Събра си спомени и истории, които да разказва.

Освен за всичко случило му се, ми спомена и за прословутото италианско кафе. Змах от преди за него, но пак ми беше интересно да чуя описанието – максимално късо, страшно силно. не повече от еди пръст на дъното на малка чашка. Не повече от една-две глътки, които буквално те удрят в петите, а сърцето ти започва да тупти сякаш всеки момент ще излезе от гърдите ти.

Не вярвах, че италианското кафе е наистина толкова силно, докато приятелят ми не ме увери в това лично. Колкото повече ми говореше, толкова повече ми се искаше и аз да опитам от първа ръка за какво стана дума. Обещах си някой ден и аз да отида до Италия и освен пастата, желатото и пицата да опитам също и кафето им. Пожелавам го и на своите читатели.

Google+ Comments