Тези дни откривам нещо положително в София, което си заслужава да се отбележи. Нещо повече – ще го направя с най-най-най-голямо удоволствие, просто заради факта, че е изцяло лишено от негативи. Това е времето. И по-точно лятното време в столицата ни.

sofia_from_vitoshaДокато в Западна България обикновено ги заливат дъждове и брулят ветрове (тази година не е никак изключение), докато по морето е сиво и мрачно през повечето дни дори този сезон, докато в Пловдив и Пазарджик въздухът е статичен и ги гони една лепкава и неприятно гореща суша, от която може да ти изсъхне езика само докато обходиш главната пешеходна улица, то под Витоша е винаги приятно топло, прохладно сутрин и вечер и поносимо за сън нощем. Истинска благодат! Да, вярно е, че и при нас доста си превалва, но не е нещо непоносимо или от което да се оплакваме. Всъщност е доста освежително.

За тези от вас, които предпочитат да не се потят и варят под дрехите си, които предпочитат да прекарват повече време на открито и да успяват да съберат слънчеви лъчи без жегата да ги ожули много, то климатът на столицата ни е точно като за вас. С леки дрехи, но със сако или жилетка вечер, с чадърче в чанта или под ръка, усещането за атмосферата на европейски град напоследък е по-силно от всякога.

Google+ Comments