Истински интерес представлява флашмобът. Думата навлезе в новинарските ни емисии, по билбордите, във филмите и др. Но за много хора флашмобът остава неразбран, неизяснен или неточен.

Какво всъщност представлява? Това е особен вид представление, което разчита на случайна публика. Случва се винаги на публично място и има рекламна цел, популяризира социална кауза или „работи“ за друга добра гражданска инициатива. Това събитие е изцяло положително и ориентирано към контакта на зрителите с конкретното послание. Той цели да въздейства като забавлява.

Флашмобът е може би най-трудното представление, в което един артист може да участва. Той не е наясно нито с аудиторията, която ще присъства, трябва сам да си осигури терен, да умее да импровизира, да е готов да превърне в свой плюс всяка негативна ситуация, да е в абсолютен синхрон с партньорите си. Неговата задача ще е да прикове вниманието на зрителите и да ги спечели на своя страна.

Основното при флашмобът е, че при него участва „тълпа“ от артисти. Във филмите това са най-често танцьори, но в действителност може да са таланти с различни място в света на изкуствата. Участниците могат да бъдат певци, музиканти или актьори, които да разиграят някаква неочаквана постановка. Тя ще се започне мигновено и също така мигновено ще приключи.

Един от най-популярните клипове в мрежата е на този флашмоб, чиято цел е да популяризира дейността на филхармонията. Вижте сами и оценете по достойнство труда на артистите.

Google+ Comments