Снимането е едно от най-разпространените хобита по света. Хиляди и милиони хора всеки ден правят снимки било с фотоапарат, смартфон, а вече и с таблетите си.

Разбираемо е всеки от нас да иска да снима колкото е възможно по-хубави и качествени снимки, но за тази цел май трябва да забравим смартфоните и таблетите, а да се обърнем отново към фотоапаратите. Онези обемните и тежките,  със сменящите се обективи, за които често ни е необходимо отделна раница  и допълнително оборудване.

Fujis2proСега ще ви дам един елементарен, но учудващо полезен съвет, ако сте решили да си купувате професионален фотоапарат – изберете по-тежкият.

Това ми го каза професионален фотограф, който не само че всяка година има самостоятелни (и посещавани) изложби, но и преподава фотография. Наистина е добър, но… каква е неговата логика?

Както знаем, за качеството на снимките е важно какво е качеството на лещите. По-хубавите лещи са стъклените, но за да е по-евтино, много производители слагат пластмасови. Така намалят себестойността на продукта и съответно продажната му цена. Пластмасовите лещи обаче са по-леки, така че… по-качествените са по-тежки, а с тях става по-тежък и самият фотоапарат. Логично, нали? Надявам се, че е и полезно и ще ви помогне, когато решите да подменяте снимачната си техника.

Google+ Comments