Аудиторията, към която се целиш, има ключово значение. Все пак тя е тази, която ще чете постовете ти. Затова трябва да разбереш кои искаш да бъдат читателите ти, за какви хора ще пишеш. Избирайки теми, които ги вълнуват значи, че ще ги задържиш по-дълго, а това е нещото, към което се стремиш.

Трябва да обмислиш и структурата на блога си. Възможно е да имаш няколко таргет групи, т.е. да покриваш теми в няколко области. Тогава блогът ще трябва да е разделен на подкатегории. Така читателите по-лесно ще намират това, което ги интересува. Ако аудиторията ти се ориентира лесно в твоя блог, ще има и по-добър потребителски опит.

BlogПостоянно трябва да актуализираш съдържанието си. Това е от особена важност, така че си направете график и се старайте да го следвате. Ако не поствате дълго време, ще загубите аудиторията си. Начинът, по който пишете, играе голяма роля за това дали читателите ви ще се умножават. Разделяйте текста на малки сегменти, вместо един дълъг параграф, за да е по-лесен за четене. Слагайте снимки – те привличат вниманието на читателя, а и подсилват това, което имате да кажете.

Не забравяйте да отговаряте на коментари. По този начин показвате, че искате да сте от помощ и че читателите са ви важни. Те ще го оценят и даже ще им стане приятно.

Google+ Comments