o-SELFIE-facebookПогледни към обектива! А сега „щрак‟ и красивият ти лик е вече в историята. Колко момичета и момчета искат това? Хайде не се стеснявайте. Виждаме селфитата ви във фейсбук. Знам, че наистина се вживявате като следващата Ноами Кембъл или Клаудия Шифър, а мъжете безспорно искат да приличат на Бен Хил, Дейвид Ганди или пък на Джаред Скот и Гейбрел Обрей. Няма спор, да си надарен с определен чар и изисканост на вида си е вариант с много плюсове.

Външният вид винаги е отварял много врати, а какво ще  кажеш да използваш преди всичко него в професията си. Макар и работа мечта, това никога не е всичко. Всъщност в професията на модела се изисква огромна доза търпение и талант, така че само с една поза, един поглед да кажеш всичко, което искат представителите на марката. Професионализмът и усилията да си свършиш работата както подобава изискват много повече и определено нямат общо със суетата.

У дома обаче си искаме красивите жени и мъже, които за жалост само се изявяват в мрежата, подхранвайки собствената си главозамайваща аура, без да имат възможност за професионално развитие. А някои от тях действително имат и талант. Защото едно е да знаеш как да позираш, но съвсем различно да се щракнеш в снимка, която казва, виж ме колко съм привлекателен и дай един Like.

Едно време, преди да преустанови дейност, „Джей Моделс‟ беше най-голямата агенция, чиито модели достигаха и до конкурсите за красота извън пределите на родината ни. Онези, които бяха по амбициозни участваха в не едно ревюта на сцената на престижни марки. В последните 10 години обаче нещата като че малко се постесниха и да си модел вече не е нито така модерно, нито така престижно по нашите ширини. Сага лепкаме етикета „моделка‟ на всяка чалга звезда, забравили, че в крайна сметка пеене и позиране докато върви плейбека няма нищо общо с професията, която учи красивите мъже и жени да продават марката и рекламират нейните достойнства с горно вдигната глава, с чесно припечелени пари. Уви!

Google+ Comments