Напоследък много разсъждавам върху въпроса какво точно търсят жените в лицето на един мъж. Дали търсят любовта, човекът, с който да прекарат живота си, другар и приятел, или просто като го погледнат и бързат да проверят колко му е дебел портфейла или по-точно – банковата сметка. Понякога губя надежда, че  са останали свестни жени в тази държава. Толкова бракове по сметка, след това толкова разводи, а да не говорим и за онези, които просто се прикрепят към някой богат чичко като медузи и си източват толкова големи суми колкото, примерно, им трябва за нов силикон. Трудно е да се каже на какво се дължи този факт… Дали мъжете с поведението си накараха жените да се превърнат в евтини кукли или просто нещо се обърка по пътя на еманципацията. Труден въпрос, върху който въздействат много фактори, но най-вече смятам, че ценностната система и на двата пола почти се изгуби или пък така се трансформира, че не може да се нарече „ценност”.

Разбира се винаги има изключения. Онези красиви момичета, които са естествени, усмихнати, мечтателки, вярващи в голямата и вечна любов. Тези, които не те питат още с първото изречение дали имаш кола или каква заплата взимаш. Трудно е да намериш един такъв истински човек, но все пак не бива да спираме да търсим. Може би, когато дойде „сляпата неделя”, както казват много хора, парите престават да имат значение и остава само дълбоката и искрена любов.

Google+ Comments

2 Comments

  1. Ако попитам като жена “Какво търсят мъжете?”, ще се загубя в един лабиринт, от който няма да изляза не само в този живот. Съвременните млади момичета и момчета са рожба на родителите си, а те съответно на времето. След сладникавия привкус на соца, който беше една приятна локва за амеби, през който същността на делника минаваше през принципа” Той ме лъже, че ми плаща, аз го лъжа, че работя” и куп други такива удоволствия в мътните води на локвата, е трудно да разпознаеш солствения си облик. Нужно е време. А как ще го разпознаеш, ако не опознаеш другите. Но как да пътуват българите, за да видят друг стандарт? Те от глупави станаха бедни при демокрацията. Просто е нужно човек да вярва, да е убеден, че е прав, защото се уважава, учи, търси. Животът му е движение, независимо от кризите. Така той оформя себе си, кръгът около него уважава изискванията му. Този, който вярва в себе си и правотата си, рядко бърка. В любовта винаги има слепота, но тя е задължителна. Твоят човек те очаква. Може би не веднага ще го срещнеш…Но е хубаво да го търсиш.Успех. Аз го намерих след 40, може би защото едва тогава имах време да се замисля за себе си. Не съм предател нито към себе си, нито към другите. Природният баланс награждава правотата. Така сществува.

  2. О времена,о нрави-както е казал Цицерон.Каквото и да ти говоря знай,че става дума за пари.И съответно мъжа на жената-става дума за секс.Това е истината няма какво да търсим под вола теле!!!

Leave a Reply