Не знам на вас как ви се отразява това превъртане на часовниците през пролетта и есента, обаче в последно време аз го усещам по-силно от преди.

saat1Когато преди няколко месеца превъртяхме времето с един час напред, първите няколко дни на работа ме болеше главата сутрин от уж по-ранното ставане и продължи така няколко дни, докато свикна с този режим. Сега втори ден под ред пък се сепвам, че съм се успал за работа, а като погледна часовника си, ми показва 7 и нещо сутринта. Аз обикновено ставам между 7,30 и 8 без нещо. Будя се около 10-15 мин. по-рано от нужното и в това няма нищо лошо, разбира се. Не този факт ме притеснява, по-скоро ме тормози начинът, по който се събуждам – ненадейно и стреснат. Първата ми мисъл е, че закъснявам и това малко ме затормозява. Знам, че този ефект е временен и към края на тази седмица вероятно ще свикна с новия режим, но не разбирам защо сега превъртането на времето ми се отразява по-осезаемо отколкото преди. Имаше години, в които не ми се отразяваше по никакъв начин. Явно сега имам по-рутинно ежедневие, отколкото преди и организмът ми се е пригодил към това ежедневие без да усетя кога точно се е случило.

Иначе ми допада идеята, че сутрин е по-топло и по-светло, когато излизам. В момента дори не е необходимо да светвам лампата, докато се приготвям за работа. Когато ми се е налагало да ставам по-рано, тъмнината навън все ме потиска и започвам деня си по-криво – все едно съм станал с краката нагоре! Вярно, че сега и си тръгвам от работа (почти) по тъмно, но ми се струва по-приемлива алтернатива, отколкото да се будя сутрин по тъмно.

Вие ЗА или ПРОТИВ смяната на времето сте?

Google+ Comments