Преди няколко дни с група приятели решихме да се възползваме от свободното време през уикенда и да си направим почивка в Боровец. Спряхме се на него, защото знаем, че именно този курорт предлага страхотна природа и атмосфера. Преди да тръгнем, обаче разгледахме няколко туристически сайта, за да се информираме какви оферти за хотели в Боровец се предлагат в момента. Докато ги преглеждахме, забелязахме, че има голям избор на промоционални пакети на хотели в Боровец. Изборът сред тях беше наистина труден, така че проучихме местата за настаняване, след което стегнахме багажа и се приготвихме за предстоящата почивка.

Потеглихме на път за Боровец на следващия ден рано сутринта. Бях изключително развълнуван, защото ми предстоеше да видя едно място, на което не бях ходил скоро. Докато пътувахме, пред нас се разкриваха невероятно красиви планински пейзажи. Още с пристигането си бяхме приятно изненадани от гледките и есенните пейзажи, които се разкриваха пред очите ни. Времето също бе на наша страна!

Преди да предприемем каквото и да бе начинание обаче, трябваше да се настаним някъде. Обиколихме много хотели в Боровец преди да изберем къде да отседнем. В крайна сметка избрахме хотел Айсберг, който напълно удовлетворяваше нашите желания. Още с пристигането си бяхме любезно и приятно посрещнати от персонала на хотела. Стаите ни се оказаха много хубави и уютни. И в двете, в които отседнахме, имаше санитарен възел, плазмен телевизор, климатик и достъп до безжичен интернет. И така, настанихме се в този луксозен хотел, след което решихме да си направим разходка из курортния комплекс. Лутайки се насам-натам за обяд избрахме да похапнем в ресторант Вила Парк. Поръчахме свинско с картофи на фурна и руйно червено вино. Много бързо позагряхме и зачервихме бузи, а в приятна атмосфера и сладки приказки следобедът мина неусетно. И между другото всички бяхме впечатлени от професионалното обслужване на сервитьорите! След като приключехме с похапването, отново се отправихме към хотела. Отдадохме се на несравнимо спокойствие и релакс в СПА центъра на хотела, който разполагаше със закрит басейн с джакузи, както и сауна. Прибрахме се в стаите си към края на вечерта, погледахме телевизия и дори играхме карти. Към 23:00 ч. обаче клепачите ни започнаха да натежават и малко по малко се ориентирахме към леглата.

Боровец 2

На следващия ден станахме рано, закусихме обилно и излязохме да се поразходим. Видяхме къде са пистите на курортния комплекс и на всички ни се прииска да имаше сняг, за да можем да се пуснем по някоя от тях. Един приятел от компанията ни беше много добър сноубордист и си личеше как краката го сърбят от желание за сняг, но уви. Все още не е станало достатъчно студено за тази цел. Около 2 часа и половина се разхождахме и разглеждахме какво има в района, но след като умората ни налегна, избрахме място, където да похапнем. Този път решихме да обядваме в ресторант Приятели – в унисон с нашата приятна компания. Обстановката и в този ресторант беше много приятна. Имаше разнообразие от традиционни български ястия и да си призная – изборът сред тях не беше никак лесен. Ресторантът ни впечатли с отличната си кухня и професионалното обслужване на сервитьорите. Хапнахме и пийнахме в ресторанта, подкрепихме се с нова сила и дори си направихме още една кратка разходка след това. Вечерта пък си устроихме барбекю навън. Беше изключително приятно да се сгреем около огъня, докато скарата се опече. Цвърченето на пържолите и приятният им мирис ни караха да вием от кеф като вълци! След барбекюто вечерта се прибрахме в хотела, беше станало към 11 вечерта. Мисля, че същата вечер получих едно от онези прозрения, по време на които човек разбира колко е приятно да си сред природата, с приятели и да се наслаждаваш на чистия планински въздух.

Дните, които прекарахме в Боровец, бяха изключително вълнуващи и приятни. Надяваме се много скоро пак да се върнем там.

Google+ Comments