Често съм чувал жените да казват, че мъжете вятър ги вее на бял кон и не си мечтаят за поколение, както жените. И в една част от това твърдение са прави – мъжете не мислят за това да имат деца по начина, по който го правят жените. Да, също искат да създадат семейство и да си направят дечица, но не и по обсебващия и вманиачен начин, с който повечето жени подхождат към темата.

Нас, мъжете, не ни притеснява непрекъснатото напомняне всеки месец на биологичния ни часовник, че отново не сме създали поколение. Ние също имаме баби и досадни майки, които непрекъснато да ни напомнят, че искат да гледат внуци и правнуци, но с тази разлика, че не ни напомнят постоянно за това, че времето си минава и скоро дори и да искаме няма да можем да създадем.

Освен това, върху нас не тегне тежестта на износването на плода, неговото раждане и захранване в първите месеци на своето съществуване. Ето защо създаването на поколение, не е тема номер едно в нашето създание. Това обаче не означава, че не искаме да имаме деца.

Споделете вашите виждания по темата, ще ми бъде интересно да се запозная и с друга гледна точка.

Google+ Comments