Чесънът е растение с голям принос за здравето на човек от много гледни точки в ежедневието. Обичайно се употребява като подправка, която обогатява всички ястия с лютивия си вкус. Заедно с това обаче има редица лечебни свойства за организма. В някои култури му се приписват почти магически сили, защото предпазва от зли сили и болести.

Вероятно ви се струват странно заглавните ми думи, които казват, че трябва да мечтаем за чесъна. Но истината е, че има много обстоятелства, които го доказват. Независимо дали харесваме вкуса на чесъна, или не, когато го похапваме, тялото е здраво, а когато присъства в сънищата ни – предвещава значителна доброта в ежедневната ни работа.

Може да се разглежда като градска легенда, но основното при чесъна е, че те ни защитава от зли очи, енергии и сили. Суеверните смятат, че заради аромата и вкуса си може да отклони лоши влияния. Дори тази малка съставка може да служи за отблъскване на токсични индивиди от нашата среда. А аз бих добавил – особено щом ние сме похапнали от чесъна.

Но като оставим настрана суеверията, сънуването на чесън е символично. Той предвещава положителни случки, коит въвеждат промени и напредък в живота ни. Еволюция, растеж и размисъл за обещаващо бъдеще. Защото чесънът е символ на просперитет и благополучие.

Затова аз ви съветвам да похапвате вкусната подправка в дните, които няма да се виждате с хора, за да се възползвате от лечебните здравословни ползи. Но също така ви насърчавам да си мислите за чесъна, защото така не само ще гоните лошите мисли, но и има много по-голям шанс да го сънувате. А както вече разбрахме – това е сигурен знак за успех.

Google+ Comments