Живеем в толкова дигитална ера, че ползата от телата ни вече е почти никаква. Събуждаме се, правим си кафе, обличаме се, качваме се на колата и всичко свършва до тук. Седим в офиса по 8 часа, в които не мърдаме от задните си части и после се прибираме, лягаме и заспиваме. В най-добрия случай стигаме до някой фитнес и правим еднообразни движения. Тялото ни буквално атрофира . Ако бяхме устроени така, че да не ни е нужно движение, сигурно щяхме да сме летящи глави с крилца, но, за радост или не, не сме.
Ние имаме нужда да се грижим за телата си и за тяхното благополучие. Когато има баланс между духа, тялото и мисълта, човек се чувства щастлив, пълноценен и балансиран. Когато някой ме попита за съвет какво може да направи по въпроса, винаги препоръчвам комбинацията от няколко вида спорт едновременно.
Опитайте да повторите 4 пъти следния график: Понеделник – фитнес, вторник – плуване, сряда – танци, четвъртък – йога, петък – кросфит, събота – разходка 5 км, неделя – разходка 5км. Комбинирайте с умерено хранене, добавете и един път в седмицата масаж. След 4 седмици, сами ще видите резултата. Спортът ще е станал неизменна част от вашето ежедневие и няма да можете да си представите и един ден без него. Така всички ще са доволни и щастливи – и вие, и вашето тяло .

Google+ Comments